Hur man använder monoi?

Vad är monoi?


Monoi- oljan är tillverkad av två viktiga komponenter: kokosolja och tiareblomman, även kallad Tahitisk Gerdenia. De växer båda rikligt i Tahiti och på andra öar i södra Stilla havet. Kokosoljan som används i produktionsprocessen kommer från soltorkade kokosnötter. Den blandas senare med tiarablommorna. Traditionellt används 12 blommor för 1 liter olja och de blandas i några dagar. Oljan har använts i århundraden i södra Stilla havet, det är en traditionell produkt som har många fördelar för både hud och hår.



Hur använda monoi?


How to use monoi



Du kan använda monoi-olja både: på kroppen och i håret. Den har många fördelaktiga effekter och en vacker, hypnotiserande sommardoft. Du kan applicera oljan på din hud: den blir smidig, hydratiserad och får näring. Du kan applicera den i ditt hår: Den kommer att göra håret mjukt, glänsande och hälsosamt!



Hur använda monoi i håret?


Det finns några sätt att applicera monoi-oljan i håret.

1. På torra hårtoppar: Applicera lite av oljan på fingertopparna och applicera på hårtopparna? De blir smidiga, friska och glänsande!


2. Som en mask: Applicera på kvällen, gå och lägg dig, tvätta håret på morgonen. Här är en guide hur man gör det! Om du inte vill lämna oljan i håret under natten, applicera i 15-20 minuter innan du tvättar!


3. På vått hår som en snabb mask. (undvik hårbottnet!).
Tvätta håret och medan håret ännu är vått, oljan ! Det kommer att nära håret och ge en djup hydratisering. Tvätta håret med ett milt schampo efter några minuter.



Vilka DIY- monoi produkter kan du göra hemma?


How to use monoi on hair?



Det finns gott om användningsområden för monoi-olja hemma. Se hårmasken ovanför. Du kan också använda den som en perfekt bas för kroppsskrubb! Tillsätt salt och socker och skrubba din kropp försiktigt! Använd små kornigt salt eller socker om du vill skrubba ansiktet eller läpparna. Det kommer inte bara att vara hälsosamt, men din hud kommer också att få näring samt dofta vackert!

Manikyr-tips: Blöt dina naglar i en skål med varmt vatten i några minuter, massera sedan dina naglar med en liten mängd Monoi-olja med doften du väljer. Det blir lättare att skjuta dina naglar tillbaka.



Solning med monoi eller mjölkfett?


Varken monoi-olja eller mjölkfett innehåller SPF (Sun Protection Factor). Det betyder att de inte innehåller solfilter. Du kan självklart sola och påskynda din brunhet med att använda monoi- olja, men applicera först ett riktigt UVA / UVB filter! Här hittar du en guide hur du väljer den. Medan solskyddsmedlet absorberas av din hud kan du applicera brunhetsaccelerator.

Det finns några solningsprodukter baserade på monoi-olja med solskydd, ta en titt på erbjudandet från Hei Poa eller Monoi Tiki!

Kom ihåg: Höga filter gör din solning säker.



Hur använda monoi för solning?


Det finns två sätt.



1. Det första är att applicera ett solskydd på din hud, låt huden absorbera det och applicera sedan monoi-olja. Din hud kommer att skyddas mot solen och kommer att accelerera brunheten.



2. Det andra är att köpa en monoi baseras produkt, som fungerar vi solning och innehåller UVA / UVB, såsom monoi-solmjölk eller monoi torr olja. Många märken har sådana produkter i sitt utbud. På Brazilian Bikini Shop hittar du t.ex.Monoi Tiki, Hei Poa, Heiva.



Äkta monoi-olja fungerar bra som efter solvård!



Blir man brun med monoi-olja?


Oljan gör inte dig brun, men den kan appliceras efter solskyddsmedel. Monoi fungerar också bra som efter solvård, eftersom oljan mjukar, lugnar, hydrerar huden och minimerar skadliga effekter av solens exponering!



Användning av Tahiti Monoi utan skyddskräm rekommenderas inte under de högsta solskenstimmarna, dvs. från 10 till 14.00.

Kom ihåg: Undvik sol exponering vid den högsta solskenstimmarna eller använd då högsta möjliga solskydd.



När ska man applicera monoi?


How to use monoi for tanning?



Beroende på när du kan och har tid att göra det, men regelbunden användning ger det bästa reslutatet!

Denna vackert doftande salva kan appliceras både i håret och på kroppen. Den garanterar korrekt näring och hydratisering. På grund av sin oljiga natur är det bra att applicera den på kvällen som en kroppsolja och som hårmask.

Du kan också använda den i mindre mängder under dagen: för de torra hårtopparna.

Det finns olika produkter baserade på monoi såsom: naturligt doftande parfym? Dessa kan du använda dagligen. Det finns en mängd olika dofter: basdoften och den äkta tiare-blomman (Tahitian gardenia) och vanilj, grapefrukt, kokosnöt och så vidare.

Det finns mono-baserade solskyddsmedel? Använd dem när du utsätts för solen och alltid medan du njuter av tiden på stranden!

Använd monoi-olja och som en efter solbehandling, det kommer att minska de skadliga effekterna från solstrålarna och fuktar en mycket torr hud.



Fuktar monoi?


Monoiolja innehåller kokosolja, som har fantastiska fuktgivande fördelar för både hud och hår. Oljan är lugnande, skyddande och djupt hydratiserande. Invånarna i södra Stilla havet har traditionellt använt monoi för att skydda sin hud mot hårda vindar, intensiv tropisk sol och torrt saltvatten. De väsentliga fettsyrorna i kokosolja reparerar hårskador och ökar hårets glansighet.



Gör monoi så att håret växer snabbare?


Monoi-oljan påverkar inte hårtillväxten. För tidigt håravfall är emellertid resultatet av många faktorer, såsom dålig näringstilldelning till håret, miljöbelastning, aktuell infektion eller otillräckligt blodflöde. Om du vill stimulera tillväxten av nytt hår och skydda håret som du redan har, massera hårbottnet med monoi- olja en gång i veckan, som ett snabbt och enkelt sätt att skydda ditt hår. Monoi -oljan hjälper också till att bli av med utslag och mjäll. Massagen kommer att göra din hud friskare och mer elastisk så att den hjälper till att förhindra håravfall.

Monoi-olja hjälper till att reparera skador (alltför sol, salt, kemikalier, mekaniska skador). Monoi-oljan, eftersom den innehåller kokosnötolja, så hjälper den till att stoppa protein bortfallet, så håret brister inte lika lätt. Detta kommer att göra ditt hår längre, starkare och friskare.



Gör monoi- oljan håret ljusare?


Monoi-oljan har ingen ljus effekt på håret. Men det gör ditt hår skinande och glänsande. Tack vare kokosoljan blir ditt hår friskt och smidigt. Tiareblomman ger det en känslig och sensuell doft. Tahitiska kvinnor har använt denna hemlighet i åratal!



Vilken monoi-olja ska jag välja?


Tja, det beror allt på syftet. Äkta olja är utmärkt för hår och kroppsbehandling. Den fungerar som en hydrerande, närande, vitaliserande och lugnande produkt.

Om du vill använda den på stranden? använd den efter applicering av solskyddsmedel eller välj en av solskyddsmedel som innehåller monoi-olja. Det kan komma som en torr olja eller kroppsmjölk. Den innehåller ett UVA / UVB filter och skyddar dig från solstrålning.

Du kan du också hitta mono-baserade solbränsleacceleratorer? De är bra, förutsatt att de innehåller en solskyddsfaktor (SPF) eller appliceras på solskyddsmedlet.


Monoi-oljan finns i många naturliga dofter Välj en baserad på dina önskemål!
ahitian gardenia, mango, ananas, grapefrukt, kokosnöt och många fler!
Det finns också några torra monoioljor med glitter ,de kommer att markera vackert din sommarbrunhet!


Beroende på vilket syfte du vill använda oljan, välj från vårt breda utbud.



Och kom ihåg Välj endast originalprodukter, de brukar ha etiketten MONOI OF TAHITI ORIGINAL CALL. Detta är "Design of Origin" -märkningen (DO) garanterar produktens kvalitet och försäkrar att den produceras enligt tradition och lokal polynesisk ekonomi.



Vilken monoi ska jag välja för håret?


What monoi oil should I choose for the hair?



Du kan välja vilken typ av ren olja som helst för ditt hår. Ditt val kan vara baserat på doften du gillar.

Det finns också monoi-produkter speciellt designade för hårvård, till exempel från Hei Poa eller Heiva. Dessa inkluderar både schampo och balsam.


Vilken monoi- olja ska jag använda vid solning?


Kom ihåg att monoi-olja inte innehåller UVA / UVB filter. Så det finns två alternativ:



1. Applicera en lämplig solskyddsmedel, låt den absorberas av huden och efter det applicerar du monoi- oljan. Den kommer att hjälpa dig bli fortare brun, men var försiktig så att du inte överdriver med tiden som spenderar i solen, särskilt mellan kl. 10 och 14 på dagen.


2. Välj en av följande monoi baserade solskydden såsom monoi- torr olja eller monoi-mjölk och njut av dagen på stranden säkert och vackert doftande.



Vilket monoi- märke ska jag välja?


Välj vad du vill, enligt din stil, smak och priset som du accepterar. Välj endast originalprodukter, de brukar ha etiketten MONOI DE TAHITI APPELATION D?ORIGINE. Denna "Design of Origin" -märkning (DO) garanterar produktens kvalitet och försäkrar att den produceras i enlighet med tradition och lokal polynesisk ekonomi.



Var kan man köpa Monoi de Tahiti?


Du kan köpa den äkta Tahiti monoioljan på brazilianbikinishop.com. Vi har en mängd olika märken och deras produkter. Varumärken såsom Monoi Tiki, Hei Poa, Heiva, Mareva och andra finns i vårt utbud och vi arbetar med att utveckla märket och produkten för att uppfylla dina förväntningar. Vi erbjuder originalprodukter av högsta kvalitet, producerad i enlighet med tradition och den lokala polynesiska ekonomin.

I vårt erbjudande hittar äkta monoi-olja, monoi-oljor med naturliga dofter såsom vanilj, kokosnöt, ananas etc. Vi har också hårprodukter (schampon och balsam), efter solningsprodukter, dofter, tvål och mycket mer!



Var kan man köpa monoi för hår?


Du kan köpa den äkta Tahiti monoioljan på brazilianbikinishop.com. Vi har en mängd olika märken och deras produkter. Varumärken såsom Monoi Tiki, Hei Poa, Heiva, Mareva och andra finns i vårt utbud och vi arbetar med att utveckla märket och produkten för att uppfylla dina förväntningar. Vi erbjuder originalprodukter av högsta kvalitet, producerad i enlighet med tradition och den lokala polynesiska ekonomin.
Förutom en traditionell ren monoi-oljan som du kan använda för håret, så har vi också monoi- produkter för håret, det vill säga monoi-shampoo och balsam.



Monoi-olja eller argan-olja?


Monoi-oljan har anti-svamp och antimikrobiella egenskaper. Medelkedje- fettsyrorna med som finns i kokosnötolja (som är basen för monoi-olja) ger fuktighetsegenskaper. På grund av sin lilla storlek tränger de mycket väl i huden och i håret. Monoi-oljan är inte en signifikant källa till E-vitamin men innehåller mer fenoler än arganolja.



Argan-oljan innehåller en riklig källa till vitaminer och andra antioxidanter (inklusive karotenoider) vilket gör den till en utmärkt olja för att minska och förebygga tecken på åldrande. Argan-oljans fettsyror är utmärkta vid hydratisering och näring av hud och hår.

Vilket är bättre för vad?

Båda dessa oljor har fördelar för hudens och hårets hälsa. Var och en av dem lyser vid vissa tillämpningar. Nedan hittar du några av de bästa användningarna:


- För torr hud antas det att det att monoi-oljan är bättre eftersom den har en djupare hydratisering än argan-oljan.


- Argan-oljan på grund av dess höga antioxidanthalt. Är bättre som en anti-åldrande produkt


- Monoi är bättre för hårbottenproblem, eftersom oljan sprider sig över hårbotten.


- Arganolja är bättre som kroppsolja, eftersom den inte kommer att täppa till dina porer såsom kokosolja kan göra.


- Monoi-oljan passar utmärkt för torrt hår, eftersom den sprider sig lättare och har stora fuktighetsgivande fördelar.


- Argan-oljan tros vara bättre för torrt hår eftersom det gör ditt hår mjukare och hanterbart utan att lämna det oljigt. Monoi- oljan är dock bättre som hårmask och om du använder oljan tillsammans med balsam, kan du använda den på torra hårtoppar, håret kommer att se vackert och glänsande ut.


Det är därför du borde bestämma själv vad du vill använda och vad som passar dig bäst!



Monoi-olja eller sheasmör?


How to use monoi



Både sheasmör och kokosnötolja är kända som naturliga hudvårdsprodukter. Medan de är fantastiska mjukgörare och sgoda fuktighetsgivare, har alla sina egna fördelar tack vare antioxidanterna och andra läkande komponenter. Medan det är allmänt känt att både Sheasmör och kokosnötolja också fungerar som solskyddsmedel, har de inte UVA / UVB-filter. Använd dem bara vid sidan av, inte i stället för ditt dagliga solskyddsmedel.



- Sheasmör

Sheasmör är härlett från nötter av karititrädet. Den innehåller feta oljor som ger intensiv fukt. Det är också rikt på C och V-vitaminer, som både hjälper till att neutralisera solskador, samt är känt att ha anti- inflammatoriska egenskaper, som hjälper till att behandla lokala hudåkommor, t.ex. dermatit.



- Monoi-olja

Fettsyrorna i kokosnötoljan (som är en bas för monoi), fungerar på huden som en barriär, bibehåller fuktigheten för intensiv, långvarig hydrering. Det innehåller också stora mängder laurinsyra, som kan användas för att behandla virus-, svamp- och bakteriehudsjukdomar såsom vårtor, idrottares fötter eller akne. Kokosolja är ofta en ingrediens i krämer och lotioner men kan också hittas i kroppsskrubbar och tvål.



Du kan prova båda och välja vad som passar dig bättre. Om du gillar båda produkterna kan du använda dem samtidigt eller till och med mixa dem!



Monoi-olja eller kokosnötolja?


Monoi-olja är baserat på kokosolja, kallas ibland till den sexiga kusinen till kokosolja. Det är en fusionerad parfymolja, som tillverkas av blötläggning av kronbladen på Tahitiska gardenian i kokosolja. Så i princip delar den kokosoljas fördeklar plus att den har en fantastisk doft av tiara blommorna. Monoi-oljan har visat sig ha enorma fuktgivande fördelar för både hud och hår. Det har använts i århundraden av polynesiska kvinnor. De essentiella fettsyrorna i kokosnötolja, som laurinsyra, reparerar hårskador och ökar glansigheten. Monoi är också laddat med skyddande antioxidanter såsom vitamin E och ferulasyra, en växt-härledd antiinflammatorisk som neutraliserar fria radikaler, bekämpar tecken på åldrande och behandlar vissa hudåkommor som, såsom atopisk dermatit.



Vad är monoi-oljans utgångsdatum?


Det finns inget utgångsdatum egentligen. För att dess skydda värdefulla egenskaper är det bäst att förvara den i ett svalt, mörkt rum, men kom ihåg: monoi blir fast vid kalla temperaturer, det är bara att värma upp den i händerna, för att väcka upp dess egenskaper. Den kan bli fast/ flytande flera gånger, men det påverkar inte dess fördelaktiga effekter.